Снимка БулфотоШофьор няма да може да кара автомобила си 12 месеца, тъй

...
Снимка БулфотоШофьор няма да може да кара автомобила си 12 месеца, тъй
Коментари Харесай

Отнеха книжката за една година на шофьор, блъснал жена на пътя във Варна

Снимка Булфото

Шофьор няма да може да кара автомобила си 12 месеца, защото бе приет за отговорен за ПТП от съд във Варна. 55-годишен лидер беше приет за отговорен в това, че на 6 октомври 2018 година, при ръководство на лек автомобил във Варна, нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, като при доближаване към пешеходна пътека не спрял и не пропуснал стъпила на пътеката жена.

Пътнотранспортното произшествие става по обяд във Варна, на контролирано със светофарна уредба кръстовище на бул. „ Сливница “ и ул. „ Отец Паисий “. Тестването на лидера с дрегер за алкохол на местопроизшествието и взетата му кръвна проба са негативни. В резултат на пътния случай на пешеходката е била породена междинна телесна щета, изразяваща се в счупвания на низък крак, обусловили трайно усложнение в придвижването му за интервал от към  4-5 месеца.

Подсъдимият е дееспособен лидер с чисто правосъдно минало. Деянието е осъществено по несъобразителност. Районен съд – Варна го призна за отговорен за осъщественото закононарушение по член 343, алинея 3, б. „ а “ от Наказателния кодекс, като му наложи наказване от една година отнемане от независимост, отсрочено с изпитателен период от 3 години, считано от влизане на присъдата в действие. Той бе лишен от право да ръководи МПС за период от една година. Направените разходи по делото също са в тежест на подсъдимия.

Присъдата на Районен съд – Варна предстои на обжалване или митинг в 15-дневен период пред ВОС.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР